Nienke Nijta Huikeshoven

Nienke Nijta Huikeshoven

In Augustus 2005 werd ik huilend wakker uit de narcose van een oogoperatie. Ik zou nog maanden lang onverklaarbare huilbuien hebben. De operatie had een onderliggend probleem getriggerd waar ik me niet bewust van was. Zo begon mijn zoektocht naar mijzelf en mijn kennismaking met verschillende therapieën.

Ik heb verschillende psychiaters en therapeuten geprobeerd maar liep er steeds tegen aan dat alleen praten over wat me dwarszat me niet verder hielp. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een primal rebirth therapeut, opgeleid aan het Aumm instituut. Hier werd niet alleen gepraat maar ook het lichaam betrokken bij de therapie. Dat was een schot in de roos. Ik wist meteen: “Dit is het”. Dit past bij mij. Dat gevoel is tot op de dag van vandaag gebleven.

Nadat de therapie succesvol was afgerond, bleef ik nieuwsgierig naar deze werkwijze en besloot zelf in opleiding te gaan. Tijdens de opleiding leerde ik mezelf en de rijkdom van de werkwijze steeds beter kennen. Wat begon met nieuwsgierigheid groeide uit naar een verlangen om meer mensen op deze mooie manier kennis te laten maken met zichzelf. Zo ontstond langzamerhand de wens om op therapeutische basis te gaan werken met mensen.

Inmiddels heb ik de opleiding Primal Rebirth Therapie afgerond. Aanvullend heb ik me geschoold in traumaheling (Primal Somatic Trauma Therapy + Integral Somatic Psychotherapy)en familieopstellingen. Ik bezig ben met het opstarten van een eigen praktijk en werk daarnaast als dramadocent in het voortgezet onderwijs en als trainingsacteur voor bedrijven en instellingen.

Je eigen wijze weg

Ik ben erg enthousiast over de training ‘Je eigenwijze weg’. Deze ervaringsgerichte manier van zelfonderzoek in en met een groep heeft zoveel meerwaarde.

Bij je eigenwijze weg gebruiken we een meer ervaringsgerichte aanpak. We onderzoeken onder andere de taal van het lichaam. Het lichaam geeft signalen en wil ons iets duidelijk maken. Werkelijk luisteren naar wat er van binnen speelt, is een hele kunst. Wil jij ook meer verbinding tussen je lichaam en je gedachtes?

In de training gaan we op zoek naar wie je werkelijk bent. Welke kwaliteiten ben je kwijtgeraakt in je jeugd en zou je graag terug willen vinden? Wie ben jij nog meer en wat laat je niet zo snel zien aan de buitenwereld? Durf jij je volle potentie meer te gaan leven?

Je bent niet alleen in je zoektocht. Je hebt ook groepsgenoten die net als jij, zichzelf willen ontwikkelen. Er is ruimte voor zelfonderzoek maar ook ruimte om te delen of uit te wisselen.

Samen met Jeanette Venema geef ik deze groeitraining voor volwassenen in Echten. Je bent van harte welkom om kennis te maken met ons en  ‘je eigenwijze weg’.

Locatie Echten
Geeft de training samen met
Jeanette Venema


e-mail info@trembletherapie.nl

Nijta