Gerda van den Top

Gerda van den Top

Wie ben ik?
Ja hoor, het was weer zondag. En dat betekende bij mij vanaf mijn twaalfde jaar ‘hoofdpijndag’. Waar iedereen op zondag leuke dingen deed lag ik ziek op bed. Op mijn 28ste volgde ik de cursus ‘emotioneel lichaamswerk’. Wat een verademing, wat een levendigheid. Voor het eerst ging ik pas echt mijn lijf en mijn emoties voelen. Ik zoog het op, ik genoot.
Ik begreep steeds meer dat ik mezelf letterlijk ziek maakte door mijn eigen zelfkritiek. Ik deed het zelf. Ik luisterde naar èn vooral geloofde de zinnen in mijn hoofd; ‘jeetje, ik kan het nog steeds niet’, ‘wat doe ik dit toch stom’ wat zelfs werd ‘wat ben ik toch stom’. Hierdoor bleef ik mezelf vergelijken, aan mezelf twijfelen, was er een enorme zelfkritiek wat een constante druk opleverde in mijn lichaam. Ik besefte dat de hoofdpijndag een rustdag was voor mijn geratel in mijn hoofd op alle andere dagen. Op alle andere dagen waar ik de wereld moest redden, het brave meisje was dat al eerder aanvoelde wat een ander nodig had als dat de persoon zelf dat aanvoelde. En als het niet lukte in mijn dagelijkse leven dan had ik ook nog mijn fantastische dagdromen.

Hoe is het nu?

Ik ben ok!

Wat een cliché, hè. En toch, elke cel en elke vezel in mijn lijf en vooral elke hersencel leeft nu vanuit ‘ik ben ok’. Ook al twijfel ik, eet ik te veel, ben ik soms te kort door de bocht of neem ik veel te veel verantwoordelijkheid, ik ben ok. En nu ik vanuit deze basis leef, stel ik zaken ter discussie die ik jaren binnen hield. Hoofdpijndagen? Soms heb ik ze nog. Dan weet ik dat ik te veel het brave meisje ben geweest en te weinig mijn grenzen heb aangegeven.

 

Mijn eigen leerproces
In 1998 begon ik mijn ontdekkingstocht bij het Aumm Instituut en bij dit instituut heb ik de vierjarige opleiding, Co-dependency en Traumaheling gevolgd en afgestudeerd. Familie-, Organisatie- en traumaopstellingen heb ik gevolgd bij Phoenix en Interakt. Bij het Aumm Instituut blijf ik me verder professionaliseren door het volgen van trainingen op gebied van traumaheling en opstellingen. Daarnaast heb ik nog diverse andere opleidingen/trainingen gevolgd.

Werk

 Ik train en coach vanaf 1999 in het bedrijfsleven en werk sinds 2007 als lichaamsgeörienteerde therapeut. Ik werk graag op het snijvlak van persoonlijke en organisatorische vraagstukken. Ik heb mijn eigen praktijk in Rockanje.

Locatie Regio Antwerpen/Breda
Geeft de training samen met Utsav (Tuur) Van Hove

Mobiel 06-27378082
E-mail
info@gerdavandentop.nl
Website www.gerdavandentop.nl

Gerda