Darpan (Cas) van Slooten

Darpan (Cas) van Slooten

Mijn naam is Darpan (Cas) van Slooten. Sinds 1982 ben ik werkzaam in de hulpverlening. Ik heb op diverse plekken gewerkt met verschillende doelgroepen, o.a. allochtonenopvang, verslavingszorg, dak- en thuislozen opvang en sociotherapeutisch werk binnen de TBS/GGZ. Mijn ervaring in het werken met gekwetste/beschadigde mensen is daardoor breed.
Het werken binnen de hulpverlening is voor mij een ‘liefdevolle handreiking’ . Mooi, zinvol en dankbaar.

Een aantal jaren geleden begon ik een groeiende onrust te ervaren in mijzelf. In mijn dagelijks werk was ik volledig gericht op het welzijn van de cliënt, terwijl ik het contact met mijzelf meer en meer kwijt raakte. Ik ben hierin gaan onderzoeken en heb na een aantal consulten bij diverse therapeuten ontdekt dat ik een diepgewortelde ‘overlever’ had in mijzelf: mij ondergeschikt maken aan/afstemmen op de ander was voor mij een strategie om mij veilig te voelen. Hierdoor ben ik lange tijd niet trouw geweest aan mijzelf.

Ik wilde graag leren ervaren om (weer) meer in contact te zijn met mijzelf en ben via diverse trainingen (o.a. ‘mannenwerk’) en workshops in aanraking gekomen met het AUMM instituut. Ik heb toen gekozen om de opleiding om de opleiding tot Primal Rebirth Therapeut (PRT) bij AUMM te gaan doen. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik destijds deze keuze gemaakt heb. Het heeft me veel inzichten gebracht over mijzelf en over mijn ‘overlevingsstrategieën’ en aangeleerde patronen die ik vroeger als kind nodig had, maar die mij nu ik volwassene ben in de weg staan om voluit te leven.

Daarnaast heb ik, ook vanuit AUMM, trainingsblokken gevolgd gericht op relatietherapie.

‘Je eigen wijze weg’: in mijn geval is dat de reis ‘van buiten naar binnen’. Datgene ontdekken en ervaren dat ik altijd al in me had, maar nooit heb durven, kunnen inzetten om voluit te leven. Dat is voor mij bewustwording.

Vrij zijn van belemmerende, aangeleerde patronen en opgelegde voorwaarden om te kunnen (levens)genieten én vrij zijn van oordelen over jezelf is mijn motto.

“Je bent precies goed zoals je bent”.

Locatie Groningen
Geeft de training samen met
Sadaya (Joanna) Goebertus

telefoon
mobiel 06-23336760
e-mail cas.vanslooten59@gmail.com
website

Darpan